Makuuhuonen ja keittiön pieni päivitys

Olohuoneen jälkeen meillä oli remppavuoro makuuhuoneessa. 
Siellä ei olisi juuri ollut pakkoa tehdä mitään, koska seiniä ei avattu. Kuitenkin päätimme, että voisimme lisätä eristettä talon sisäpuolelle ja täyttä sen ikkuna-aukon oikeaoppisesti. Mikäli meillä olisi ollut ylimääräisiä ikkunoita tai etukäteen tietoa siitä, minkäkokoinen ikkuna siellä on ollut olisimme mahdollisesti asentanut sinne myös ikkunan. Ikkunan paikka on meillä nyt onneksi tiedossa, jos tulee tarve tulevaisuudessa lisätä ikkunoita. 
Makuuhuoneen ikkuna aukko


Ikkuna aukon makuuhuoneessa olit edelliset omistajat täyttänyt kivivillalla. Sinne päälle oli jo hieman homettakin kertynyt, joten suosiolla vedimme sen pois kokonaan. Tilalle laitoimme hirttä ja hirsien välit tilkitsimme pellavaeristenauhalla. 
Villa laitoimme seiniin niin paljon kun mahtui ja sen päälle tuli sama musta paperi. Sisäseiniin käytimme taas kipsilevyjä. Ulkoseinät maalasimme samalla harmaalla maalilla ja sisäseinät eli kantavat osuudet tuli keltaiseksi maalattu. Fölljäreitä valitettavasti ei ole makuuhuoneessa, siellä on vain talon ulkopuolelle laitettu. 
Ollaan aika tyytyväisiä makuuhuoneen nyt. 

Keittiössä jatkaisimme samalla tyylillä. Siellä on meidän onneksi fölljäreitä näkyvilläkin. Yksi fölljäri on melkein ikkunan vieressä ja toinen jää piiloon seinään. Fölljärit viimeistelimme Osmon Öljyvahalla, sävynä on "Konjakki". 
Ikkuna aukko alunperin

Ikkuna aukko täytettynä hirsillä ja pellavaeristenauhalla


Keittiössäkin jouduimme täyttämään kiinni laitettua ikkuna aukkoa. Sinne oli laitettu polyuretaani eristelevy...se valkoinen. Rakenne oli kyllä hieman "hengittävämpi", sillä kun olimme repineet pois ulkopuolelta pari lauta näimme keittiöstä läpi sen levyn ulkona paistava aurinkoa. Tämä oli mahdollisesti myös syy siihen, miksi keittiön kaapisto oli aina hyvin kylmä talvella. 

Toiveissa oli meillä aina se, että löytyisi hyvässä kunnossa oleva hirsiseinä ja voisimme sen jättää näkyville. Ainoa paikka, missä seinä oli sellaisessa kunnossa, että sen voisi jättää näkyviin oli keittiössä kuistin puoleinen pätkä. Hirret olit kaikkialla kyllä hyvässä kunnossa, mutta näihin oli laitettu hyvinkin paljon nauloja ja polyuretaanivaahtoa. Vaikkapa haluaisimme hirveästi poistaa kaikkialta sen polyuretaanivaahdon, sitten joudumme toteamaan, että se jää tulevaisuuden haaveksi. 
Näkyville jäänyt hirsiseinä


Tulevaisuudessa aiomme myös uusia välikaton sekä lattian. Katto on nyt vielä hyvässä kunnossa, joten siihen ei ole mitenkään kiirettä. Lattia emme uusi ennen, kuin siihen on pakko tai lapset ovat riittävän isot. Listatkin puuttuvat vielä. Listoja emme halua näitä perus kaupassa myytäviä, vain täyspuisia ja hieman korkeampia. Niin, kuten aikoina olit. Mutta eikö tämä ole yleensä näin, että listojen asennukseen meneekin hirveästi aika? 

Mahdollisesti pitäisi alkaa miettiä myös keittiön uusimista, sillä tyylinäyte keittiöstämme on tässä. 

Kommentit

Suositut tekstit