Jätevesiremppa - maanpäällinen helvetti vol. 2

Heinäkuun lopussa asennettiin meille umpisäiliö. Toi toimii hyvin syyskuuhun asti, mutta sitten kun rankkasadet alkoivat maanpinta laski. Sen tuloksena putkisto meni pois paikoiltaan. Puoliso tutkisi asia. Tuli ilmi, että sisääntuloyhteen puolinen seina oli painunut vähän sisäänpäin.

Ottimme yhteyttä EcoTankiin. He olivat kovin kiinnostuneita tilanteesta, koska heidän säiliö pitäis kestää säässä kuin säässä. He tulivat vastaan meille ja olivat valmiina korjaamaan säiliön.

Alkuperäinen asentaja kuitenkin ei löydänyt aika tullakseen hoitamaan säiliön ylös kaivamista ja takaisin asentamista.

Jouduimme ottamaan uuden asentajan. Täällä kerta asentajaksi on Tmi Henri Mämmi. Nuori, mutta asiantunteva mies, joka seuraa myös säiliön asennusohjeita.

Samalla ajalla on meillä ollut rakennusluvan muutoshakemus vireillä. Halusimme asentaa umpisäiliön sisälle Lokaton teknikan ja sieltä putken vanhaseen sakokaivoon. Sinne olisi tullut hiekkasuodatin ja sieltä olisi purku raja-ojaan. Me olisimme saanut luvan, jos seuraavan ison remontin yhteydessä olisimme uusinut jätevesijärjestelmän. Eli erottanut vessavedet harmaista vesista. Meille olisi toi tarkoittanut sitä, että olisimme purkannut alakerroksen lattian, asentanut uudet viemäriputket, vesikiertoisen lattialämmityksen ja rakentanut uudestan lattian pääleen.
Kuitenkin koemme tärkemmäksi talon julkisivuremonttia. Eli emme saanut lupaa siihen. Vain jatkamme umpisäiliöllä. Kunnan salaisten tietojen mukaan meille on tulossa myös kunnan viemäri noin 4-5vuoden kuluttua.

Tärkeintä on kuitenkin se, että umpisäiliö ei vuotaa ja sitä pystyy käyttämään.

Vanhaan sakokaivoon menee pintavedet ja siellä ollut salaojat olit tavalisesta kapeasta putkesta. Etsiessä miehet eivät löydäneet purkupistetta ja sen takia päädettiin myös sen salaojat uusia. Tuli ilmi, että siellä ollut putki johti ojan alle....eli hyvä, että sekin tehti nyt.

Kommentit

  1. Meillä tehtiin myös juuri uudet putkistot jäteveden pumppaamiseen ja meillä ei onneksi ole ollut mitään ongelmia. Jännä miten teille on luvattu, että ne putket pysyvät paikoillaan, mutta sitten kuitenkin mennyt pois paikoiltaan. Onneksi saitte loppujen lopuksi korjattua ja saitte samalla katsottua salaojat.

    VastaaPoista
  2. Meidän torpassa alkaa myös samainen urakka. Keskitysrenkaat ja muut uusitaan myös. Itse jo odotan sitä, että saadaan tämä valmiiksi niin saa sitten laittaa pihan kuntoon. Tärkeä kuitenkin että nämä hoidetaan pois alta.
    https://www.vevi.fi/keskittamisrenkaat.htm

    VastaaPoista
  3. Kiitos postauksesta. Oli mielenkiintoista lukea aiheesta. Meidän pitäisi myös hankkia jätevesijärjestelmä. Täytyykin etsiä hieman enemmän tietoa aiheesta. https://www.maanrakennuspajunen.fi/maanrakennus

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit