Köyhän lämpöremppa eli eristeiden lisäminen välikattoon

Viime talvena oli talossa aika kylmä. Täällä ainoa lämmitysmuoto on maalämpö ja sillä kestää vuorokausi säätä itsesi. Silloin, kun oli viikko alle -20 astetta, sisällä oli 14-15 astetta lämpöä. Kyllä laitettiin itselle villasukat jalkaan ja puserot pääleen. Mutta tänä vuonna emme saa luvata, että sisällä on niin viilea - juuri sen ryömivän tyypin takia.

Ilmeisesti ulkoseinissa puuttuu eristys, mutta sitä ei pystyy lisäämään ennen julkisivu remonttia. Toinen asia, mitä saadaan tehdä asian helpotamiseksi on eristyksen lisäminen välikattoon. Toinen kerros ei ole asumiskäytössä, se on sellainen ladonmainen - läpinäkyvällä tyylillä tehty. Eli suunnittelmissa olisi vähentää lämpövuotoa sinne. 

Puoliso jokatapauksessa päättii siivoa sen tilan, kun siellä liikkuu hiiret ja rotat. Siivoessa tuli ilmi, että hän joutuu todellakin lisäämään eristeitä välikattoon, kun siellä on maksimissa 5cm villaa. Onneksi emme itse joutuu ostamaan sen takia villaa, kun hän löysi sieltä piilotettuna villataivaan. Ja nyt se mahdollista ainakin 20cm villakerroksen välikattoon. Sen jälkeen käytettään lastulevijä tai jotain sen tapaista kävelykelpoisen lattian tekemiseksi. Ehkäpä talvi tule olemaan vähän lämmimpi.


Edellinen omistaja oli aloittanut yläkerroksen rakentamista, mutta me purkatiin kaikki se, mitä hän oli ehdinyt tehdä. Hänen suunnittelmat eivät yhtii mitenkään meidän suunnittelmiin. 


Nyt kun koko välikatto on eristetty, on ero huomattava. Sisällä on lämpötila noussut ainakin 4 astetta. Varmuuden vuoksi teippaasin myös ikkunoiden reunat kiinni. Ne tuulivat kunnolla. Tuli myös ilmi, että yhden ikkunan päällä oli parin millimetrin väli josta näki ulos. 

Nyt täytyy vain odottaa kylmempiä ilmoja ja pakkasia nähdäkseen miten paljon eristyksen lisäminen auttoi. 


Kommentit

  1. Kiva lukea teidän kokemuksia! Meillä on myös vanha omakotitalo, jota vähän välillä remppaillaan. Me myös tehtiin eristystyöt viime vuonna ja nyt kylmä pysyy loitolla paremmin. Mekin puretttiin kaikki vanha pois.
    https://kaakoneristys.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit