Jätevesivuodon tutkiminen

Kuten edellisessa postauksessa tuli ilmi meillä tapahtui täällä "pieni"? jätevesivuoto. Sen jälkeen kunnan ympäristönsuojelutarkastaja kävi paikan päällä selvittamassa asia ja saatiin kehotus tutkia. Voinhan sanoa, ettei ole paljon yrityksia, jotka tekisivät maanperän saastuneisuustutkimuksia yksityisille henkilöille. Kysyttiin varma kymmeneltä eri yritykseltä hintatarjouksia ja vastaukset saatiin neljältä. Me päätettiin ottaa töihin pienyrittäjän eli Geo-Hydro Oy-n. Sieltä tuli meille käymään tosi sympaattinen vanhempi herrasmies, joka on ollut alalla jo yli 50vuotta. Hän todellakin tiesti, mistä puhui ja mitä teki.

Niinkun me oli myös hän varma siitä, että meillä tapahtunut vuoto on todennäköisyyden mukaan tapahtunut jo edellisten omistjien aikana vuosien ajan.

Hän oli etukäteen jo selvittänyt sen, että asumme Nikukällän I-luokan pohjavesialueella ja hänellä olit kaikenlaiset pohjavesialuekartat.

Me tiedettiin, että meillä on savimaa. Kun kaivettiin uutta umpisäiliötä maahaan, silloin nähtiin tota maata mikä tässä on. Savi oli niin puhdas, että sitä vois myydää keramiikkatehdakselle. Ehkä pitäiskin niin tehdä? Sais vähän rahastaa sitä typeryyttä.

Nyt voidaan sanoa, että meidän tontilla on yli 7,5m paksu sinisen saven (Litorinasavi) kerros. Se on kuulemansa sellainen lihava savea, mikä on käytännössä lähes vettä läpäisemätön. Hyvä on se, että tutkimusten tuloksena me emme asu pohjaveden muodostumisalueella, vaan tähän satanut ja tässä vuotanut vesi menee pintavesien mukana Sipoonjokeen ja sieltä edelleen mereen.

Sininen save (Litorinasavi)

Ne tulokset on kyllä helpotus meidän tilanteeseen. Me haluaisimme vielä tänä vuonna hoitaa loppuun koko tän jätevesijutun. Silloin saisi alkaa miettiä mitä tekisimme seuraavaksi. Tässä talossa kuitenkin remontoitavaa riittää.


Kommentit

  1. Onpas ikävää, että jätevesiputkiin on tullut vuoto, mutta onneksi selvisitte suurimmalta vahingolta. Meilläkin oli juuri kesämökillä viime vuonna projektina jäteveden pumppaaminen niiden uusien säännösten mukaan ja oli aikamoinen työmaa. Toivottavasti saitte tämän projektin aikaisin valmiiksi ja pääsisitte siten keskittymään muuhun remppaamiseen!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Onpas ikävä homma! Ja varsinkin kun maalla omassa talossa asuessa pitää itse kaikki selvittää. Jo noissa itse tarjouksissa on melko selvittäminen ollut. Kaupungeissa ne taitaa hoitaa tällaiset ilman että asukkaat tietää ja jotain tunnelitarkastuksia käyttäen. Toivottavasti saitte kaiken kuntoon! https://www.loxus.com/fi/palvelut/loxus-3d-tunnelitarkastus

    VastaaPoista
  4. Saitteko hoidettua tämän suunnitellusti? Ikävä juttu, kun tällaisia tapahtuu. Kuitenkin kyse oli vuosien tuloksista, ja ellei näkyvää muutosta ole ei niitä myöskään välttämättä silloin edes ajattele tarkistaa. Meillä olisi jätevesipumppaamo hakusessa kesämökille, ja olenkin tässä katsellut luotettavia vaihtoehtoja. https://www.vevi.fi/jatevesipumppaamo_omakotitaloon_kesamokille.htm

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit