Pihan perustaminen

Kun asut omakotitalossa, sitten siihen kuulu yleensä oma piha. Tässä talossa on sitä aika mukavasti. Eli pihahommia jatku pitkäksi ajaksi, tai oikeastaan ne eivät loppu koskaan.

Yleensä kun puhutaan liki 100-v talosta, sitten siellä on jo valmiksi kunnon puutarha - parjapensaat ja -puut, grillauspaikka, kasvihuoneet ja perennoita. Mutta tässä tää ei pitä paikkansa, meillä ei ollut pihalla muuta kun kuolleita pensaita ja heinä. Silloin kun käytiin taloa katsomassa viime vuonna oli tontilla jo kunnon heinanpelto ja ei kukaan sitä ajanut pois kans kesän aikana.

Tieltä katsottuna

Talon reunasta katsottuna


Syksyllä kun muutettiin taloon silloin kokeiltiin vähän siivoa piha, mutta ei sitä paljon onnistunut tehdä. Eli kevät alkoi haravoimalla. Tuli ilmi, että emme pysty käyttämään ruohonleikkuria ennen kun saadan piha tasaiseksi. Pihapiiri oli täysin epätasainen ja sen takia maa oli jäässä toukokuusakin.

Piha kunnostaessa löydettiin kaikenlaista - iso kasa erilaisia pihalaattoja, lasisiruja, paristoja, metallia, kyniä, karkkipapereita, oluttölkkeja, puoliso kaivoi jopa 11m maattojohtoa maasta!!! Ja jatkuvasti ihmettellaan edellisten omistajien tehtyjä päätöksia.

Toukokuun lopussa onneksi saatiin paikallinen traktorin omistaja tähän muokkamaan maanpinta. Tää tulos oli aivan I-H-A-N-A, verrattuna alkuperäiseen. Talon vierustan puoliso hoita kyllä itse käsijyrsimellä. Kätevä on se, kun paikallisesta omakotiyhdistyksestä saa lainata koneita.

Piha sen jälkeen kun traktori kävi
Talon reunusta
Piha nyt, kun nurmikko on alkanut kasvaa

Ero alkuperäiseen on meidän mielestä kyllä todella iso. Puoliso on ehtinyt jo pari kertaa aja nurmikkoakin. Toissapäivänä käveli ruohonleikkurin perässä pihalla yli 8km.

Nyt syksyllä aion kans istuttaa pihalle marjapensaita ja -puita, vähän perennoita ja pitäis ehkä laittaa maahan ne kevätkukkien sipulit mitä on hamstrattuu nyt kesän aikana. Mutta ennen pitäis se jätevesiremppa valmistua, muuten kaivinkone saattaa tuhota ne.

Kommentit

Suositut tekstit